Masterly The Hague

Masterly The Hague 2018 – Lange Vijverberg 14-16
Curator Nicole Uniquole heeft in totaal zo’n 30 meesters van Dutch Design (waaronder Esther van der Sluis) geballoteerd, die samen met Oude Meesters gaan exposeren. Gedurende 4 dagen kunnen deze schitterende combinaties bewonderd worden. De art direction en styling van Masterly The Hague is in handen van Maarten Spruyt met wie Nicole Uniquole vele tentoonstellingen vormgeeft.

Lange Vijverberg 14, 15 en 16 tonen de collecties van kunstverzamelaar Dr Abraham Bredius, van Hoogsteder & Hoogsteder en van schilder Cornelis Kruzeman. Tijdens Masterly The Hague werden deze historische schilderijen gecombineerd met speciaal voor de gelegenheid vervaardigde werken van hedendaagse ontwerpers.

Meesterschilder J. Weenix en keramiek van Esther van der Sluis 2018
Voor Masterly The Hague is een jachttafereel van Jan Weenix (1640-1719) uit de collectie van Hoogsteder & Hoogsteder geselecteerd om een passend werk van keramiek bij te maken. Dit tableau toont een jachtstilleven van haas, twee patrijzen en een kruisbek in een weelderig landschap. Het doek is 121,50 x 98 cm groot. Weenix vervaardigde dit magistrale stuk op het hoogtepunt van zijn roem. De asymetrische compositie met de sterke diagonaal kwam in de loop van de 17e eeuw in opkomst.

Van Rembrandt van Rijn tot Viktor & Rolf
De haute couture van Viktor & Rolf vormt een samenspel met het schitterende harnas en de weelderige kraag op het portret van Frederik Hendrik, Prins van Oranje geschilderd door Michiel van Mierevelt.

Meer informatie over dit nieuwe (jaarlijkse) festival is te vinden op www.masterlythehague.com