Salone del Mobile Milaan

In 2017 was ik met een aantal andere Nederlandse ontwerpers geselecteerd om mijn werk te presenteren tijdens de Salone del Mobile in Milaan in het historische Palazzo Turatti.

De Salone del Mobile is dé jaarlijkse internationale designbeurs. Al meer dan 50 jaar vindt het event plaats in Milaan. De Salone zet hiermee de wereldwijde standaard voor exclusief design en kwalitatief hoogwaardige producten.

Het beursterrein (Fierra) trekt jaarlijks meer dan 300.000 zakelijke en professionele bezoekers uit de hele wereld. Waar de beurs zich vooral richt op interieurdesign zijn in het centrum van Milaan tegelijkertijd honderden presentaties op een breder gebied van design te bewonderen.

Het Nederlands designpaviljoen is gevestigd in het Palazzo Francesco Turati. Het Palazzo is daarmee het exclusieve domein voor Nederlands ontwerp. Tijdens de Salone is het Palazzo dan ook een niet te missen hotspot.

Onder de titel Masterly – The Dutch in Milano presenteren Nederlandse ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven, ontwerpbureaus en -collectieven zich in het centrum van Milaan.

In het fascinerende Palazzo Francesco Turati verrees het Nederlandse paviljoen met het beste design en ambachtelijk vakwerk dat Nederland te bieden heeft.

Tijdens de Salone del Mobile is het Nederlands paviljoen een baken van sublieme ontwerpkwaliteit, ambachtelijk vakmanschap en innovatie. Een bundeling van krachten die aandacht en publiciteit trekt. Met een museale tentoonstelling en presentaties die frapperen in het designmekka Milaan.

Tekst Nicole Uniquole.