mei 2017
VEEL DUTCH DESIGN TIJDENS DE DESIGN EDITION

PORSELEIN MET GOUDEN RAND
Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima presenteerden deze week hun nieuwe servies aan het corps diplomatique. Maar is porselein met een 24 karaats gouden rand, allegorische verwijzingen en initialen enkel besteed aan koningshuizen? Niet als het aan de Nederlandse ontwerpster Esther van der Sluis ligt. Haar handgemaakte creaties, waaronder een moderne twist van het Delfts Blauw, blinken uit in sierlijkheid.

EXPERIMENTEREN MET DUTCH DESIGN
Esther van der Sluis is één van de nieuwe designers die ons polderlandschap rijk is. Was uitmuntend design ooit nog iets dat werd toegeschreven aan landen als Italië of Duitsland, sinds de jaren ’80 zijn de Nederlandse ontwerpers en hun creaties als paddenstoelen uit de grond geschoten. Dit onmiskenbare ‘Dutch Design’ valt het beste te omschrijven als een combinatie van minimalisme, innovatie, vrijheid, experiment en gevoel voor humor. Dat geldt ook voor het werk van Esther.

ES. OP MASTERS OF LXRY
Esther ontwerpt onder het label ES, verwijzend naar haar initialen. Het porselein maakt ze met de hand in haar studio. Niet alleen is daardoor ieder object een uniek stuk. Ook kunnen er persoonlijke details zoals logo’s, inscripties en initialen worden toegepast. Als een bewerker van keramiek, ofwel ‘keramist’, vult ze dit traditionele vak in op een hedendaagse wijze. Dat zie je bijvoorbeeld aan de moderne draai die ze heeft gegeven aan het klassieke Delfts Blauw. Indien gewenst kan het porselein worden afgewerkt met 24 karaats goud. Een object van keramiek wordt op deze manier dus een luxueus, uniek, tijdloos en persoonlijk geschenk voor alle gelegenheden.

Het porselein van ES is te bewonderen op Masters of LXRY 2017. De Design Edition van dit grootste lifestyle-evenement van Europa is van 7 t/m 11 december 2017 in de RAI Amsterdam. Houd Masters of LXRY in de gaten voor meer informatie.