TAIKO Conservatorium Hotel Amsterdam

Unieke samenwerking met chefkok Schilo van Coevorden
Een recent project is het ontwerp en creatie van een soja pitcher voor het Japanse restaurant TAIKO in het exclusieve Conservatorium Hotel Amsterdam. Dit was een unieke samenwerking met chefkok Schilo van Coevorden.

Te koop bij het Conservatorium Hotel Amsterdam

De pitchers worden gebruikt in het restaurant TAIKO maar zijn tevens te koop bij het Conservatorium Hotel aan de van Baerlestraat in Amsterdam.

Samensmelting Holland en Japanse roots
Schilo werkt ieder jaar met thema’s. De meest recente thema is soja. Wat heel bijzonder is, is dat de soja die Schilo gebruikt zeer kleinschalig in Zeeland wordt geproduceerd. De pitcher is bedoeld voor soja, voor op de tafels in het restaurant.

Deze pitcher moest diverse elementen combineren: het gevoel van de japanse traditie, de afkomst van de Nederlandse chef en het aziatische ingredient soja van Hollandse bodem. Op basis van deze ingredienten heb ik een pitcher ontworpen in een sobere vorm |(die op een scheikundige Erlenmeyer is geinspireerd) die recht doet aan de japanse strakke design traditie. De uitvoering in porselein en oxide blauw patroon past ook bij de aziatische link. Het Delfts Blauwe patroon is tevens een verwijzing naar de Nederlandse traditie. Alle objecten zijn handgemaakt en iedere pitcher heeft een uniek Delfts Blauw patroon.

Foto: Conservatorium Hotel Amsterdam